Medlemsskap i Gagnefs GK

Du är varmt välkommen att söka medlemsskap i vår trevliga golfklubb.
Här kan du läsa lite mer om Gagnefs GK, Nyttig information

Kostnad, inkl kurs/medlemsskap och spelrätt , 4000 kr
För info om datum mm maila kansli@gagnefsgk.com eller ring 073-439 26 81.

 

Nyttig information samt förklaringar för vanligt förekommande ord/termer

Det finns mycket att tänka på när det gäller golf, från alla termer till regler och teknik. Men faktum är att du på ganska kort tid kan börja spela och det till en rimlig kostnad. Likt alla nöjen så kostar det, jmfr med liftkort, skidutrustning. Då är golf, medlemsskap, utrustning, möjlighet att spela oerhört prisvärt. Kurs, medlem år 1, 2100, klubbor från 0-10 000 beroende på var man letar.

Det är inte så krångligt att spela som man först tror (det finns regler som man lär sig löpande), nu finns det appar och enkla sätt att räkna poäng som på golfspråk kallas ”score”. Den lappen som man fyller i när man spelar kallas scorekort, där skriver du varje håls resultat.
Det är inte så snobbigt (det finns en massa förutfattade meningar, Gagnef strävar efter vara en bana där ALLA känner sig välkomna)

Hos oss får du stå på drivingrangen och slå, putta på puttinggreenen och slå bunkerslag utan varken medlemskap i någon klubb eller gult/grönt kort. Dessutom växer fram fler och fler pay and play-banor över hela landet. Precis som på drivingrangen får du spela hos oss utan krav på medlemskap eller handicap.

Nästa steg är att börja med lektioner för att känna dig fram. Du får dels bekanta dig med sporten, och dels kan du prova olika klubbor. Här finns också intensivkurser som har grönt kort som mål. Weekend eller enligt överenskommelse.

Din första utrustning

För att börja spela behöver du bara några få klubbor. Vi har lämpliga klubbor för nybörjare, till ett bra pris. I ett sådant paket ingår en fairwaywood, tre eller fyra järnklubbor, en putter och en bag. När du sedan skall skaffa fler klubbor bör du hellre investera i en extra wedge än långa järn. Det är en stor fördel om du använder ett par stadiga skor när du spelar golf. Gärna golfskor eftersom de ger ett bra grepp.

Om du redan från början satsar på att behärska närspelet kommer du snabbt att bli en duktig golfare. Köp lättspelade klubbor. Moderna klubbor har i de allra flesta fall urgröpta baksidor (cavity back) vilket fördelar vikten på ett bra sätt. Detta gör det enklare att få upp bollen i luften samtidigt som även träffar utanför sweetspot ger bra resultat.

Välj tvådelsbollar

Så kallade tvådelsbollar är tåligare och ger längre och rakare slag, tack vare mindre skruv. För den mindre erfarne golfaren är detta alltid att föredra framför den mjukare bollens känsla och kontroll. När du vill ha mer längd på fairway är fairwaywoods är hybridklubbor många gånger ett bättre alternativ än långa järn. En fairwaywood 7 går ungefär lika långt som en järntrea men är enklare att slå med.

Den som lyder råd är vis

Engagemang är viktigt. Lägg upp en plan och boka flera lektioner åt gången. Vi har har rabatter och
paketerbjudanden.
Träna själv mellan lektionerna. Värm upp innan du börjar träna och slå några bollar före varje lektion, då får du ut det mesta av dina lektionstimmar. Var ärlig mot både dig själv och vår instruktör, erkänn och visa upp dina fel och brister. Det är ju trots allt dessa du skall öva bort.

Dessutom – fråga, fråga, fråga! Golf handlar mer om att förstå än mekaniskt nötande Koncentrera dig på varje övningsslag som om det vore tävling. Kvalitet går alltid före kvantitet. Träna sedan bort dina svagheter men glöm för all del inte att underhålla det som fungerar.

Några råd, i all enkelhet

Putta det sista du övar inför spelet. Träna framför allt på långa puttar eftersom det är troligen sådana du först kommer att konfronteras med. Värm upp även före spelet. Var beredd att spela när det är din tur. Snabbt spel är önskvärt men förväxla inte det med att slarva när du ska gå fram till bollen. Ha istället rätt klubba, tee peg och boll redo, så kan du ta det lugnt vid slaget.

Planera ditt spel

Lägg fast en plan och håll vid den, vad som än händer. Det kan vara kul att chansa, men har du bestämt dig för att spela par fyrorna som par fem så fullfölj den tanken. Det kommer att belönas på scorekortet.

Golftermer som är bra att känna till

Handicap: Detta är ett sätt att jämna ut skillnader mellan olika duktiga golfspelare. Det handicap som man har anger hur många extraslag man får på en golfrunda över 18 hål.

Drivingrange: Ett övningsfält, öppet för alla. Här ”hyr” du bollarna och slår sen alla slag från ett och samma ställe.

Pay-and-play: Banor som är öppna även för spelare utan officiellt handicap. Det krävs heller inget medlemsskap för att få spela. Du betalar inför varje runda.

Metalwood: Den moderna versionen av de klassiska träklubborna. Trä är utbytt mot exempelvis stål och titan.

Wedge: Golfsetets mest vinklade klubba. Kan fås från knappa 50 grader (pitching wedge) ända upp till 65 grader (lobwedge).

Sweetspot: Klubbhuvudets ideala träffpunkt.

 

Kansliet är tidvis obemannat,  kontakta oss via telefon eller mail

kansli@gagnefsgk.com
073-439 26 81