9-håls Herrgolf

Torsdagar varje vecka med första start 17.30

Bakgrund

Vi fortsätter  traditionen denna sommar med en 9-håls serietävling för alla herrar. Vi är nu inne på 9:e säsongen för denna serietävling.
Tidigare vinnare har varit:

År Netto Brutto
2011 Sven-Olof Larsén Hans Dahlgren
2012 Gunnar Hedkvist Hans Dahlgren
2013 Sven-Olof Larsén Ronny Malmlöf
2014 Sven-Olof Larsén Ronny Malmlöf
2015  Joakim Wibrand Gustav Johansson
2016 Roland Jacobs Ronny Malmlöf
2017 Lars Broström Stefan Lindgren
2018 Stefan Lindgren Stefan Lindgren
2019 ?? ??

Dessa finns nu inristade på två vandringspokaler för att göra detta extra stämningsfullt.

Upplägg

Tanken är att alla herrar som vill och kan, träffs varje torsdag kväll under sommaren t.o.m september månad umgås och spelar 9-håls tävling med första start kl 17.30 ( troligen måste starttiden justeras under senare delen av sommaren). Alla kan troligen inte vara med vid varje tävlingstillfälle då man har mycket annat inplanerat under sommaren, därför kommer i slutet av sommaren de 8 bästa 9-hålsrundorna att räknas ihop som slutresultat Resultatet kommer att vara i form av en poängscore som avgörs på placering i respektive tävling. Två mästare kommer att koras med hjälp av ett slutspel där den bäste slaggolfaren och den bäste scratchspelaren utses.

Slutspel för alla.

En Lördag i september sker slutspel i form av en 18-hålsrunda som man adderar till sin ”8-bästa-score” och får ett slutligt resultat för säsongen. Det finns med andra ord chans att förbättra sin placering betydligt om man spelar bättre denna dag än sina närmaste kombattanter  i resultatlistan. Bästa totalscore netto respektive scratch koras till säsongens 9-hålsmästare i netto-klassen respektive scratch-klassen. 18-hålsrundan avslutas med samkväm i form av mat och prisutdelning under kvällen om tillräckligt intresse finnes.

Uppföljning av resultat

Administration och uppföljning av resultat kommer att utföras av tävlingsansvarig. Resultat kommer att redovisas på Gagnefs GK’s webbplats. Inledningsvis, innan fem tävlingstillfällen har avlöpt kommer resultat att redovisas som medel-score över de tävlingar som man deltagit i. När åtta tävlingstillfällen avlöpt kommer den bästa 8-rundors totalscoren att visas och uppdateras kontinuerligt för att alla skall kunna vara uppdaterade på hur de ligger till i detta ”prestigefyllda?” slag.

Tävlingar

Tävlingarna annonseras på GIT( Min Golf på www.golf.se). Där anmäler man sig senast kl 12.30 torsdagen tävlingen avgörs. Startlista publiceras på webben så fort som är möjligt för att spelare skall kunna planera sin kväll. Troligen kommer en tävling ske varje torsdag under säsongen med något undantag.

Hur kommer det enskilda tävlingstillfället att genomföras?

Varje tävling kommer att ske enligt följande:

 

1)      Tävlande samlas vid ”uteserveringen” och registrerar sig,
tävlingsavgift 20kr.

2)      Startlista finns färdig att beskåda fyiskt och  på webben.

3)      Första bollen går ut 17.30 ( ev tidigare om bollen är komplett)

4)      Vid målgång lämnas signerat scorekort i avsedd postlåda vid leaderboarden.

5)      Spelaren själv anger sin score på leaderboarden vid målgång, nettoscore och scratchscore.

6)      Tävlingsledaren administrerar och sammanställer resultat som publiceras på webben efter tävlingen.

7)      Dagens vinnare applåderas!!

8)      Eftersnack är ett viktigt inslag.

 

 

 

Kontaktpersoner:

 

Roger Johansson

Mobil nr:  070-607 77 85 ,

E-post:  roger_j@telia.com