Medlemsskap i Gagnefs GK

Du är varmt välkommen att söka medlemsskap i vår trevliga golfklubb.
Här kan du läsa lite mer om Gagnefs GK, Nyttig information

Nybörjarkurser 4000kr inkluderar kurs/medlemsskap och spelrätt.
För info om datum mm. maila proemil@gagnefsgk.com eller ring 0723051168.

Nyttig information samt förklaringar för vanligt förekommande ord/termer

Det finns mycket att tänka på när det gäller golf, från alla termer till regler och teknik. Men faktum är att du på ganska kort tid kan börja spela och det till en rimlig kostnad. Likt alla nöjen så kostar det, jmfr med liftkort, skidutrustning. Då är golf, medlemsskap, utrustning, möjlighet att spela oerhört prisvärt. Kurs, medlem år 1, 2100, klubbor från 0-10 000 beroende på var man letar.

Det är inte så krångligt att spela som man först tror (det finns regler som man lär sig löpande), nu finns det appar och enkla sätt att räkna poäng som på golfspråk kallas ”score”. Den lappen som man fyller i när man spelar kallas scorekort, där skriver du varje håls resultat.
Det är inte så snobbigt (det finns en massa förutfattade meningar, Gagnef strävar efter vara en bana där ALLA känner sig välkomna)

Hos oss får du stå på drivingrangen och slå, putta på puttinggreenen och slå bunkerslag utan varken medlemskap i någon klubb eller gult/grönt kort. Dessutom växer fram fler och fler pay and play-banor över hela landet. Precis som på drivingrangen får du spela hos oss utan krav på medlemskap eller handicap.

Nästa steg är att börja med lektioner för att känna dig fram. Du får dels bekanta dig med sporten, och dels kan du prova olika klubbor. Här finns också intensivkurser som har grönt kort som mål. Weekend eller enligt överenskommelse.

 

Din första utrustning

För att börja spela behöver du bara några få klubbor. Vi har lämpliga klubbor för nybörjare, till ett bra pris. I ett sådant paket ingår en fairwaywood, tre eller fyra järnklubbor, en putter och en bag. När du sedan skall skaffa fler klubbor bör du hellre investera i en extra wedge än långa järn. Det är en stor fördel om du använder ett par stadiga skor när du spelar golf. Gärna golfskor eftersom de ger ett bra grepp.

Om du redan från början satsar på att behärska närspelet kommer du snabbt att bli en duktig golfare. Köp lättspelade klubbor. Moderna klubbor har i de allra flesta fall urgröpta baksidor (cavity back) vilket fördelar vikten på ett bra sätt. Detta gör det enklare att få upp bollen i luften samtidigt som även träffar utanför sweetspot ger bra resultat.

 

Utveckla golfslag

Varje slag är unikt i sig, men vissa liknar varandra mer än andra. Man kan slå höga drawar, låga fejdar, floppar, knackar, motgräshugg, flyers, rullchippar, ställfejdar och medvindsbomber. Låt dig leka och utforska golfens breda bibliotek av problemlösningar innan du övar in ett slag som funkar (golf är inte fildelning, det går inte att kopiera slagen). I tid kommer du lära känna dina styrkor och svagheter så att du kan optimera när det hettar till i tävling och match.

 

teknik

Ingen sving är den andra lik för vi alla är byggda unika. Vissa hugger med stark handled som Rory eller Tiger, vissa ”kastar frisbee” som Dustin Johnson eller Hovland. Tränaren är här för att hjälpa dig att få ut bäst effekt ur just din kropp och dina förutsättningar. Bra golf är bekväm golf. Gör det ont är vi nog på fel väg, är det skönt och kraftfullt är vi nog på väg rätt. Bra golf är också lättsamt för hjärnan – flow karaktäriseras av görande snarare än räknande och tänkande. Se hålet och slå bollen dit, låt kroppen lösa uppgiften. Det gör ingen glad att stå och frysa över bollen med hundra tankar snurrandes i huvudet – framförallt inte gruppen bakom. Vi skall alla krypa innan vi går, likaså flyger bollen bättre för varje sving vi slår.

 

Golftermer som är bra att känna till

Handicap: Detta är ett sätt att jämna ut skillnader mellan olika duktiga golfspelare. Det handicap som man har anger hur många extraslag man får på en golfrunda över 18 hål.

Drivingrange: Ett övningsfält, öppet för alla. Här ”hyr” du bollarna och slår sen alla slag från ett och samma ställe.

Pay-and-play: Banor som är öppna även för spelare utan officiellt handicap. Det krävs heller inget medlemsskap för att få spela. Du betalar inför varje runda.

Metalwood: Den moderna versionen av de klassiska träklubborna. Trä är utbytt mot exempelvis stål och titan.

Wedge: Golfsetets mest vinklade klubba. Kan fås från knappa 50 grader (pitching wedge) ända upp till 65 grader (lobwedge).

Sweetspot: Klubbhuvudets ideala träffpunkt.

 

Kansliet är tidvis obemannat,  kontakta oss via telefon eller mail

kansli@gagnefsgk.com
073-439 26 81

 

proemil@gagnefsgk.com

0723051168