Information om/från banan

Vi har från mitten av mars i år anställt Tommy Franzon som ansvarig för banan. Han kommer att ha fyra säsongsanställda till hjälp att sköta våran bana.

Tommy kommer närmast från Falun-Borlänge Golfklubb där han arbetat i över 20 år och har således lång erfarenhet för skötsel av golfbana.

Tommys egna ord
Efter många och långa träffar med Crister Olsen (Klubbchefen) , möte med bankommittén och även några från styrelsen så måste jag säga att jag är otroligt taggad inför utmaningen som står framför oss.

Efter de problem som har varit så ligger fokus nu på greener och greenområden i första hand. Jag vet också att ruffen varit ett problem så vi kommer att klippa betydligt mer för att hålla ruffen på en bra klipphöjd. Tee på hål 1 och 10 ska färdigställas så fort det är möjligt, sedan får vi planera för övriga hål efter tid och pengar.

Maskinparken är lite eftersatt, men ses nu över med hjälp av Per på Gräsvårdsmaskiner.

Vi kommer att arbeta lite annorlunda än tidigare då jag vill att banan ska vara lika bra även om det är söndag eller onsdag.

Mer information från mig kommer löpande under säsongen så ni vet vad som händer eller kommer att hända. En närmare presentation av mig blir det nog också.

Och alla ni frivilliga.

Ni är otroligt viktiga för att få till det där lilla extra. Jag kommer att ha kontaktpersoner som samlar ihop de antal personer som arbetet kräver. Det kommer alltid att ges instruktioner hur arbetet ska utföras så erfarenhet behövs inte.