Banstatus

Lång vinter, väldigt torrt i maj, det har inte vart de bästa förutsättningarna att ha banan i 100%igt skick, men förhoppningsvis så blir den bättre och bättre nu.

Greenerna, som kanske är det viktigaste och det alla golfare pratar om, har haft och har det ganska tufft. Man har sått gräs (2 gånger), gödslat och dressat. Vattnat både dag och natt, mm mm. Vi fortsätter jobba med dessa och tror att det kommer snart…

Många synpunkter har inkommit om våra sk. MUA. De är rätt många och stora i år, men det finns orsaker. Framför 3:ans green och på 5:an och 7:an är det efter förra höstens epidemi av pingborrar som ännu inte återställts. På 10:an och 11:an har det grävts ner fiber och vattenledningar till nya maskinhallen och i svackan på hål 13 har diket gömts. Det är lite olyckligt att allt händer samtidigt men ha tålamod, det kommer att bli bra.

Till sist, några ord från Svenska Golfförbundets ordförande Maria Möller:

”Hej golfare!

Vilket väder vi har haft i början av säsongen! Härligt på många sätt, men tyvärr har den ovanligt torra och varma våren gjort att många golfbanor har haft svårt att få vinterskadorna att läka ihop. Torkan är ett bekymmer och det behövs mer regn i stora delar av Sverige.

Alla som jobbar på klubben vill inget annat än kunna leverera bra spelytor och våra duktiga greenkeepers med banpersonal gör sitt allra yttersta för att odla gräs och få golfbanorna i så bra skick som möjligt. Tyvärr får vi signaler att de i dessa tider får utstå en hel del oförtjänt kritik och gliringar från missnöjda golfare. Kom ihåg att stötta personalen med positiva tillrop, för jag kan garantera att de jobbar hårt för vi ska få spela på härliga golfbanor under sommaren!”