Verksamhetsplan 2014 Klubb 55+

Verksamhetsplan 2014 Klubb 55+

Start:            Årets säsong startar så fort banan tillåter spel. Datum meddelas på hemsidan och på klubbhusets anslagstavla. Vi träffas i restaurangen kl: 09.00 för genomgång av säsongsprogrammet och gratis fika.
Därefter spelar vi 2-manna scramble slagspel (med en reduktion av sammanlagda spelhcp på 75 %), 9 utslag av varje spelare. Fri lottning sker vid träffen.

Avslut:         Säsongsavslutningen blir i slutet av september, datum meddelas på hemsidan och anslagstavlan. Vi spelar en 4-manna scramble med kanonstart och därefter gemensam lunch samt prisutdelning för säsongens tävlingar.

Tävlingar:   Efter säsongsstarten sker sedan tävlingar varje måndag och fredag med start kl:  09.00 på måndagar och kl: 08.00 på fredagar. Måndagens starttid är på försök fram till midsommar. Därefter sker en utvärdering och ev. ändras tiden till 08.00.I september sker start kl: 09.00 för båda dagarna.  Anmälan kan göras på golf.se fram till start.

Tävl.form:   Vid individuella tävlingar är tävlingsformen poängbogey jämna veckor och slaggolf ojämna veckor. Startavgiften är 20 kr varav 10 kr går till tävlingsdagens priser och resterande 10 kr går till säsongspriser och avslutningslunch.

Ett flertal tävlingar kommer att spelas från röd tee och lagtävlingar kommer också med jämna mellanrum att spelas.

Dalagolfen:  Dalagolfen 55+ kommer i år att genomföras i en nordgrupp och en sydgrupp. Vi tillhör nordgruppen med speldatum i Rättvik 18 juli, Snöån 25 juli, Leksand 06 augusti, Gagnef  20augusti och Mora 10 september. Finalen spelas i Dalsjö 24 september. Deltagaravgiften är 200 kr per tävling. Mera information finns på www.dalagolf.se

Ryder cup:   Ryder cup matchen mot Leksands GK spelas hemma fredag 15 augusti och borta måndag 15 september.

Priser:          –Till de främsta i säsongstävlingen där de 3 bästa poängbogey ronderna och de 3 bästa slaggolf ronderna räknas. Resultatlistornas platssiffra i de 2 tävlingsformerna läggs samman och blir den slutliga resultatlistan.
Till den som spelat flest deltävlingar.
-Till den som spelat bästa poängbogey ronden.
-Till den som spelat bästa slaggolf ronden.
-Till den som vann flest deltävlingar.
-Vandringspriset vinner den spelare som har lägsta sammanlagda scoren i slaggolf vid de 5 bästa tävlingarna. För att delta i tävlingen om vandringspriset måste spelaren har deltagit i minst 2 tävlingar på Dalagolfen 55+, varav minst 1 tävling skall inräknas i den sammanlagda scoren.

Övrigt:         Under säsongen kommer även utbyte med andra klubbar att ske. Just nu är det Tällbergsbygden GK och Arvika GK som visat intresse.