Nyhetsbrev

Hej
Nu har jag börjat jobba ”på riktigt”, började den 1/2 på mitt nya 9 månaders avtal. Jag har under min ”lediga” period lagt nästan 200 timmar på att betala klubbens räkningar, skött post, gjort förberedelser inför årsmötet och ”skapat” vår nya hemsida (den gamla blev ”hackad” och förstörd). Dessa timmar kommer jag att kompenseras för i ledighet under perioden. Jag har alltså arbetat in ca 200 tim i ”ledig tid”. Jag har dessutom i mitt avtal rätt till 5 v semester. Mitt avtal är inte alls det ultimata för en klubbchef som ni förstår. Att endast ha 9 månader gör att jag måste täcka upp mitt inkomstbortfall för 3 månader med annat, i mitt fall så spelar jag musik.

Men, nu är det fullt ös som gäller.
Denna period är oerhört intensiv med avtal för banan, kontakter med samarbetspartners, söka personal och prata med gamla och hitta nya medlemmar. Det är långa dagar. Fast oerhört roligt.

-Glädjande är att Lis i restaurangen kör på. Sprid gärna ryktet om deras goda mat, köp avhämtning till era företag. Stöd henne så hjälper ni klubben till en bättre service till er medlemmar och övriga gäster. Ev öppnar de redan i mars.

-Vårt Pro, Ronny Malmlöf kommer att vara hos oss även denna säsong. Samma sak gäller här, köp företagsbollar av Ronny, klubbor, kläder. Ju mer vi handlar desto bättre service till alla. Ni får klubbor till samma pris som hos Dormy, prata med Ronny så löser han sådant.
-Vi har redan 8 st anmälda till första kursen, jättekul.
-Jag har inte hunnit prata med Krister i shopen ännu, jag hoppas och räknar med att han fortsätter.
– På banan börjar det ordna till sig. Greenkeeper är klart även iår, Lasse Westblad börjar 1/3 med förberedelser, går allt som det ska så får Lasse fast anställning, dvs årete runt, vi har fått klart att Magnus Träff som mestadels tog hand om greenerna börjar 1/5. Samma tid gäller även för Kristoffer Sundblad som körde ”monstret”, dvs ruffklipparen och ”skogshuggarn” Göran Jansson (han gjorde ett makalöst bra jobb med all röjning).
Vi kommer att få hjälp av arbetsförmedlingen med ytterligare personal, dessa börjar i april på praktik och ska hjälpa Lasse i huvudsak med dukar och förberedande arbeten.
-Jag söker även en administratör/shop/restaurang person som kan avlasta, vi har även här fått en del förslag från arbetesförmedlingen.

Nya hemsidan, tipsa mig gärna om sådant ni vill ha med på sidan, felstavningar mm. Den är jättefin i smartphones, man behöver t ex inte ha en banguide längre, den finns under fliken banan. Hemsidan är producerad av en ny partner Humblebrag, Borlänge. De kan jag rekommendera när det gäller marknadsföring generellt. De är inte billigast…. fast det kommer vi att tjäna in på bl a vår snygga sida. Nya logotypen är inte medvetet en ”Gagnsfluga” utan 2 drivers (den är en uppdatering av den gamla logotypen) Personligen tycker jag det ser ut som ”en insekt som säger Hej & Välkommen, jag blir glad av den).
På hemsidan kan man logga in på golf.se och boka tid på banan. Vi har en önskan att ni registrerar era rundor, det är jättebra för vår statistik. Jag kan berätta att 2013 så registrerades det rekordmånga rundor i golf-Sverige. Dvs det har aldrig spelats mer golf i vårt land . Golfen är inte en ”döende” sport, synen bland kommuner håller på att ändras. Golfen är viktig för barn, ungdomar samt framförallt för de som använder golf som motion, det är ett fantastiskt trevligt sätt att motionera vare sig du är ung eller riktigt gammal (vi har medlemmar som fortfarande spelar som närmar sig respektingivande 90 år). +55 har en massa roliga golfaktiviteter på gång. VÅGA tävla, det är kul och lite pirrigt, det ska det vara.

Årsmötet som leddes av rektorn (Torbjörn Ingmarsson, ordf och Arne Dahlström sekr) förflöt utan någon särskild diskussion. I budget ligger ett inköp av nyare greenklippare samt en greenvält för 200 000 kr. Därav en höjning på årsavgiften med 200 kr, till totalt 4000 för fullvärdiga medlemmar.
-Vi kommer att ha distansmedlemsskap iår, är man fullvärdig medlem i annan klubb, så betalar man för sitt medlemsskap 2200 kr, för alla sommarstugegäster och hemvändare.
-Studerande kostar 2200, vi profilerar oss mot högskolan som en studentbana.
-Nybörjare och gammbörjare(fd golfare) 2100.
Övriga avgifter står på hemsidan under http://www.gagnefsgk.com/bli-medlem/
-Juniorer är inte riktigt klart ännu, vi avvaktar ett möte m junioransvarige och golfförbundet.
Styrelsen förändrades med att Elsie Karlsson, (ordförande), Arne Dahlström och Peter Törnblom avgick. Till ny ordförande valdes min bror (!) Keith Karlsson-Astor, till styrelsen Lars Johansson samt suppleanter Eva Lena Dahlqvist och Jan Persson (banägare).
Lars Johansson var suppleant förra året. Övriga i styrelsen är Mockfjärds Eric Clapton dvs Roger Johansson, Jens Johansson (ordf bl a Gagnefs IF) och Tomas Mattsson (3M)
Med Keith som ordförande så kommer det in en oerhört kreativ marknadsförare med så mycket ideer att jag undra rom jag kommer att hinna ha semester iår… Jag kommer att få bli ”stoppkloss”, en ny erfarenhet.
Keith, 62 år, jobbar idag som rådgivare till bl a André Myhrer, Charlotte Kalla, Abeba Aregawi (en av världens just nu i särklass bästa kvinnliga 1500 m löpare), Sanna Kallur, Julia Svan m fl.
Keith berättade att rykten nått honom att han ville köpa banan, så är det inte. Han är delägare i Vidbynäs, utanför Stockholm, det räcker. Vi ska med klubben anordna en resa dit under säsongen. Den banan kostade 150 milj att bygga. Vi får se om den är 150 ggr bättre än vår….
Vi kommer att lägga upp bilder på samtliga i styrelsen, under fliken stryelse på hemsidan.

Är vädret med oss så kommer detta år att bli minst lika bra som 2013. Vi gjorde totalt en vinst i ”koncernen” på 100 000 kr, detta trots att vi hade inbrott och en maskin som pensionerades (kostnader för detta ca 120 000). Vi hade rekord sedan 2007 på greenfeegäster (2500), nästan lika mycket gäster som Dalarnas största klubb Hagge (2800) hade.

Så då kör vi på, fakturorna på avgifter kommer de närmaste veckorna.
Behöver ni dela upp betalningarna, meddela mig så löser vi det på något sätt. det viktigaste är att ni vill fortsätta spela golf. Jag har bara fått ett par avhopp, jag hoppas att det inte blir lika många som förra årets 138 st… vi fick in nästan 130 nya. Det skulle vara så kul att få öka medlemsantalet och verkligen vända trenden….. Tänk om vi skulle kunna få 100 ”nya/gamla” medlemmar… Mitt drömmål är att ha ca 600 medlemmar, då får alla plats, medlemmar och 3000 greenfeegäster.

-Ni får naturligtvis gärna betala in avgiften omgående, Persson vill ha arrendet samt jag skulle vilja ha lön i slutet av februari, den senaste lönen kom i oktober….. det sista sagt med glimten i ögat.
det vart ett långt mail.

mvh
Benny, 070 5511281 eller benny@gagnefsgk.com